Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд 22-годишен мъж,

...
  Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд 22-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдят младия мъж, пребил до смърт приятел

  Окръжна прокуратура – Монтана съобщи на съд 22-годишен мъж, упрекнат за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост – закононарушение.

На 01.02.2022 година обвиняемият  дружно с жертвата - мъж на 53 години, консумирал алкохол пред магазин в центъра на с. Горно Церовене, област Монтана. Впоследствие двамата тръгнали по ул. „ Главна “. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи.

Под влияние на алкохола и нападателния темперамент, обвиненият взел едно дърво и нанесъл с него мощен удар на И.И. в региона на главата. Пострадалият паднал, а обвиненият траял да му нанася голям брой удари с дънери в региона по главата и скачал върху тялото му.

След тези дейности А.П. потърсил помощ от живееща в близост жена, като я помолил да вдигнат И.И. Свидетелката обърнала внимание на следи от кръв върху потърпевшия и към него. Казала на обвинения за догатката си, че мъжът е мъртъв. Видимо изплашен от случилото се, А.П. декларирал, че го намерил паднал пред къщата й.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските чиновници.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на А.П. към жестокото ликвидиране.

Според заключението на вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза, непосредствената причина за гибелта на И.И. е травматичен потрес в резултат на тежка съчетана черепно-мозъчна и гръдна контузия.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР